انواع مالیات

انواع مالیات - amin-acc.com

از گذشته تاکنون مالیات برای دولت ها اهمیت زیادی داشته و دولت ها آن را از افراد دریافت می کردند. مالیات در مشاغل مختلف مانند مالیات شرکت ها در واقع بخشی از درآمد یا درآمد مردم است که به دولت پرداخت می شود، به همین دلیل دولت مبنای درآمد یا درآمد را فراهم کرده است و دولت ها نیز مجبور به پرداخت مالیات هستند.  در این مقاله سعی داریم با بررسی انواع مالیات بر عملکرد شرکت ها و مالیات تکلیفی، شما را با مالیات های مشاغل آشنا کنیم، سپس به تشکیل پرونده مالیاتی و اظهارنامه پرداخته و سپس معافیت های مالیاتی را توضیح خواهیم داد.

انواع مالیات بر عملکرد شرکت ها و مالیات تکلیفی، انواع مالیات

کلیه شرکتها مشمول پرداخت مالیات می باشند، عدم توجه به قوانین مالیاتی شرکتها موجب سلب تعدادی از مزایا می گردد و علاوه بر آن مشمول پرداخت جرایم مالیاتی از جمله مالیات و جرائم نیز توسط اداره امور مالیاتی خواهد بود.

انواع مالیات بر عملکرد شرکت ها و مالیات تکلیفی، انواع مالیات- amin-acc.com

 

انواع مالیات هایی که شرکت ها ملزم به پرداخت هستند عبارتند از:

  • مالیات بر درآمد
  • مالیات بر درآمد
  • مالیات بر دارایی
  • مالیات های اجباری

مالیات بر ارزش افزوده

طبق قوانین و مقررات مالیاتی کشور، مالیات های قابل اخذ توسط دولت از اشخاص حقیقی و حقوقی به دو گروه کلی زیر تقسیم می شود:

مالیات مستقیم

دولت‌ها مستقیماً از دارایی، دارایی افراد خاص، مالیات‌ها را با نرخ‌هایی که قبلاً توسط قانون تعیین شده است، جمع‌آوری می‌کنند. دلیل نامیدن آن به عنوان مالیات مستقیم این است که مستقیماً از درآمد و دارایی افراد مالیات می‌گیرد، بنابراین پرداخت‌کننده نهایی مشخص می‌شود.

مالیات های مستقیم به دو دسته تقسیم می شوند:

مالیات بر دارایی:

کالاها و املاک متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی نیز مشمول مالیات می شوند، همان مالیات را مالیات بر دارایی می گویند، مالیات بر دارایی عموماً برای تعادل ثروت در جامعه استفاده می شود. مالیات بر دارایی شامل عناصر زیر است:

  1. مالیات بر ارث
  2. تمبر مالیاتی
  3. مالیات بر درآمد :درآمدی که افراد از فعالیت های اقتصادی دریافت می کنند، درصدی از آن را به صورت مالیات بر درآمد به دولت پرداخت می کنند که با توجه به میزان درآمد افراد مختلف متفاوت است. سیستم مالیات بر درآمد در اکثر کشورها مترقی است. همچنین شامل موارد زیر است:
  • غیر منقول
  • حقوق
  • نمایشنامه
  • اشخاص حقوقی
  • تصادفی
  • مالیات غیر مستقیم

علاوه بر قیمت اصلی کالاها و خدمات، آحاد جامعه و عموم مردم هنگام خرید کالا و دریافت خدمات باید مبلغ اضافی را به عنوان مالیات غیرمستقیم به دولت پرداخت کنند و در واقع پرداخت کننده نهایی مردم است. در ادامه مقاله مالیات بر عملکرد شرکت ها و مالیات تکلیفی، انواع مالیات ما را همراهی کنید. دلیل اینکه این مالیات غیرمستقیم نامیده می شود این است که مثلاً شخصی کالایی را خریداری می کند و مالیات کالا را به فروشنده می پردازد و فروشنده هنگام خرید آن از تولید کننده مالیات آن را پرداخت می کند.

در صورت تمایل به اطلاعات بیشتر در زمینه عوارض می توانید به مقاله عوارض مالیاتی مراجعه نمایید. همچنین اغلب به عنوان مالیات بر ارزش افزوده یا مالیات بر مصرف نیز شناخته می شود.

مالیات های مستقیم به دو دسته تقسیم می شوند- amin-acc.com

مالیات های غیر مستقیم به دو  قسمت تقسیم خواهند شد:

  1. مالیات واردات

  2. مالیات بر مصرف و فروش

مالیات بر مصرف

وقتی کالایی را خریداری می کنیم یا خدماتی را دریافت می کنیم، در واقع علاوه بر قیمت آن کالا یا خدمات، مبلغی اضافه به نام مالیات بر مصرف می پردازیم که ممکن است حتی از آن اطلاعی نداشته باشیم. در واقع شامل موارد زیر است:

  • مالیات بر فرآورده های نفتی
  • مالیات پزشکی و بهداشتی بر تولید الکل
  • مالیات بر نوشیدنی های غیر الکلی
  • مالیات بر فروش سیگار
  • مالیات خودرو
  • مالیات نقل و انتقال خودرو
  • مالیات اشتراک تلفن خودکار و خدمات مخابراتی بین المللی
  • مالیات بر نوارهای صوتی و تصویری
  • مالیات بر فروش خاویار و مالیات بر ارزش افزوده که از ابتدای اکتبر 2017 اعمال می شود.

مالیات حقوق و دستمزد و عوارض گمرکی

تجار و بازرگانانی که به امور واردات و صادرات اشتغال دارند موظفند قبل از ترخیص کالای خود مبلغی را به عنوان عوارض و کارمزد به گمرک بپردازند. مالیات حقوق و عوارض گمرکی مالیات غیرمستقیم هستند و به دو نوع تقسیم می شوند:

  • حقوق گمرکی: 4 درصد کالاهای صادراتی حقوق گمرکی محسوب می شود.
  • سود تجاری: نرخ شما توسط دولت تعیین می شود.

مالیات بر ارزش افزوده:

مالیات بر عملکرد شرکت ها و مالیات تکلیفی، انواع مالیات: در شرکت های تولیدی مواد اولیه را خریداری می کنند، سپس در فرآیند تولید توسط نیروی کار تغییراتی در آنها ایجاد می شود که تبدیل به محصول نهایی می شود، ارزش این محصول از مواد اولیه آن بیشتر است (به دلیل فرآیندی که در آنجا انجام می شود). این افزایش ارزش افزوده نامیده می شود.

قانون مالیات کسب و کار:

شرکت ها با توجه به نوع شرکتی که در آن تعلق دارند مشمول قوانین مالیاتی همان نوع شرکت ها هستند و طبق قانون باید دفاتر تجاری خود را پلمپ و مالیات خود را به ادارات مالیاتی بپردازند.

مالیات شرکت خدماتی:

ماده 105 قانون مالیات‌های مستقیم به طور واضح مالیات شرکت‌های خدماتی را توضیح نمی‌دهد، اما این قانون شامل این شرکت‌ها نیز می‌شود که مقرر می‌دارد کلیه درآمدهای شرکت پس از کسر زیان و معافیت‌های مقرر در قانون، شامل نرخ می‌شود.

قوانین مالیاتی برای شرکت های خصوصی:

شرکت های خصوصی موظفند برای پرداخت مالیات خود دفاتر تجاری و تمبرهای خود را تهیه کنند. مبلغ 10% از کل درآمد شرکتهای سهامی خاص به عنوان مالیات شرکتها محاسبه و اخذ می شود و از کل درآمد مشمول مالیات پس از کسر 10% طبق مقررات قانون مالیاتهای مستقیم به سایرین اعمال می شود. با تسلیم اظهارنامه مالیاتی مناسب مالیات کمتری بپردازید. البته راه های دیگری نیز برای کاهش مالیات های پرداختی مشاغل وجود دارد.

 

قوانین مالیاتی برای شرکت های خصوصی- amin-acc.com

اظهارنامه مالیاتی:

اشخاص حقیقی و حقوقی که امرار معاش آنها مشمول پرداخت مالیات می باشد، مالیات خود را با ارائه اظهارنامه مالیاتی مبلغ درآمد و هزینه و نتیجه فعالیت های مالی یک ساله خود را به سازمان امور مالیاتی محاسبه می کنند. چنانچه شرکتی مالیات شرکت خود را پرداخت نکند و از وسایلی بر خلاف قوانین مالیاتی برای فرار از پرداخت مالیات استفاده کند، مشمول فرار مالیاتی بوده و طبق قانون مجازات می شود.

اظهارنامه مالیاتی شرکت:

کلیه اشخاص حقوقی مشمول مالیات باید حداکثر تا پایان تیرماه سال بعد اظهارنامه مالیاتی خود را جهت محاسبه مالیات به سازمان امور مالیاتی تسلیم نمایند. مشمول جرایم مالیاتی باشد.

اظهارنامه مالیاتی انحلال شرکت:

در خصوص اظهارنامه مالیاتی شرکت های منحل شده، ماده 114 قانون مالیات های مستقیم مقرر می دارد که آخرین مدیر یا مدیران یک شخص حقوقی قبل از تاریخ تشکیل مجمع عمومی عادی با سایر مراجع ذیصلاح که از آنها درخواست می شود مسئولیت تضامنی دارند. تصمیم در مورد انحلال یک شخص حقوقی، صورتحساب دارایی و بدهی شخص حقوقی را در تاریخ دعوتنامه در نمونه تهیه شده برای این منظور توسط سازمان امور مالیاتی کشور تهیه کرده، و به شرکت امور مالیاتی ارائه کند.

اظهارنامه مالیاتی انحلال شرکت- amin-acc.com

سخن نهایی :

 در این مقاله به طور مختصر در مورد مالیات بر عملکرد شرکت ها و مالیات تکلیفی، انواع مالیات و همچنین معافیت های آن که ناآگاهی از آنها منجر به زیان می شود و همچنین تشکیل پرونده مالیاتی که یکی از اولین مراحل کار یک شرکت می باشد صحبت کردیم. و اظهارنامه مالیاتی که قسمت اصلی کار است.