اقتصاد و رفاه مردم در کشور به شاخصههای مختلفی بستگی دارد. یکی از شاخصههای مهم، مالیات است. مالیات، یکی از راههای درآمدزایی ملتها میباشد. تمامی افراد جامعه موظف به پرداخت مالیات هستند. به هیچ وجه از پرداخت مالیات، شانه خالی نکنید؛ لذا علاوه بر جریمه شدن، برخی از حقوق شهروندی از شما گرفته می شود.
تمامی افراد جامعه به روشهای مختلفی به کشور مالیات میدهند. بنابراین هیچ استثنایی در مقوله مالیات برای شهروندان وجود ندارد؛ حتی اگر یکی از مسئولان بزرگ و قدرتمند کشور هستید؛ باز هم باید مالیات بپردازید، لذا اسباب موفقیت هر فرد را کشور فراهم میسازد.
در ادامه مقاله پیش رو، به صورت مفصل در رابطه با انجام امور مالیاتی توضیح داده شده است؛ برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه شوید.
مالیات چیست؟
اقتصاد، مهمترین شاخصه در جوامع است؛ لذا بر رونق کسب و کارها و رفاه مردم نقش به سزایی دارد. پاشنه آشیل اقتصاد هر کشور، مالیات است. مالیات، پراnختی لازم و اجباری میباشد؛ که نرخ آن توسط سازمان همکاری و توسعه اقتصادی انتخاب میگردد. پرداخت مالیات تنها شامل قشر مرفه جامعه نیست؛ بلکه دیگر افراد جامعه نیز مجبور به پرداخت مالیات هستند، چرا که در فعالیتهای اقتصادی کشور نقش آفرین هستند.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی کشور، مالیات اشخاص را طبق دارایی و درآمد آنها وضع میکند. نرخ پرداختی مالیات افراد، با یکدیگر فرق دارد؛ چرا که درآمد افراد یکسان نیست. بنابراین جامعه نیز نسبت به مشارکت افراد در فعالیتهای اقتصادی از آنها مالیات دریافت میکند.
اقتصاددان، در تلاش اند؛ با ثبت قوانین درست و اصولی جامعه ای بهتر برای زندگی افراد به وجود آورند. بنابراین از مالیات بر مصرف در برابر مالیات بر درآمد حمایت میکنند؛ تا از مصرف بیش از اندازه کالاهای مضر همانند سیگار جلوگیری کنند و بر درصد سلامت افراد بیافزایند.
انواع مالیات
اقتصاددانان برای این که پرداخت مالیات برای افراد جامعه سخت و مشکل نباشد. مالیات را به دو دسته کلی، مالیات مستقیم و غیرمستقیم تقسیم بندی کرده است. به مالیاتی که مودی و شخص پرداخت کننده مالیات، یک نفر باشد؛ مالیات مستقیم گفته می شود؛ در غیر این صورت مالیات، غیر مستقیم است.
تنها به افرادی که وظیفه پرداخت مالیات را برعهده دارند؛ مودی مالیاتی نمی گویند، بلکه پرداخت کننده مالیات نیز مودی به حساب میآید. مالیات مستقیم و غیر مستقیم به صورت مجزا نیز به انواع مختلفی تقسیم می شوند؛ که در ادامه مقاله به صورت مفصل به این مباحث پرداختهایم.
انواع مالیات مستقیم:
مالیات بر دارایی:
مالیات بر دارایی، بر حسب ثروت شخص مودی تعیین شده است. این مالیات خود به صورت جداگانه به دو دسته، مالیات بر ارث و مالیات حق تمبر طبقه بندی می شود.
مالیات بر ارث: مالیات بر ارث، مهم ترین نوع این مالیات است. این مالیات بر حسب دارایی شخص متوفی بعد از فوت به دولت داده میشود.
مالیات بر تمبر: مالیات بر تمبر از انواع مالیت های مستقیم است؛ که برای زدن تمبر بر اسناد رسمی از مودی گرفته می شود.
مالیات بر درآمد:
مالیات بر درآمد، بر اساس درآمد افراد و شرکت ها تعیین می شود؛ نه ثروت آنها. مالیات بر درآمد، نیز به صورت مجزا به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شود.
- مالیات بر درآمد املاک
- مالیات و انواع آن مالیات بر درآمد حقوق
- مالیات و انواع آن مالیات بر درآمد مشاغل
- مالیات و انواع آن مالیات بر درآمد کشاورزی
- مالیات و انواع آن مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی
- مالیات و انواع آن مالیات بر درآمدهای اتفاقی
انواع مالیات غیرمستقیم
مالیات بر واردات:
مالیات بر واردات، برترین نوع مالیات غیر مستقیم میباشد؛ که اغلب بر فعالیتهای اقتصادی کلان وضع می شود. این نوع از مالیات ها علاوه بر این که بر درآمد جامعه میافزایند؛ سبب شده از کالا های داخلی نیز حمایت شود. نرخ مالیات بر واردات، بر حسب ارزش و مشخصات کالا همچون وزن و مدل آن تعیین و دریافت میشود.
این گونه از مالیات ها طبق مراحل ذیل از مودیان گرفته می شود:
- حقوق و عوارض گمرکی
- سود بازرگانی
- عوارض بر واردات اتومبیل
مالیات بر مصرف و فروش کالا و خدمات:
مالیاتی که افراد خاصی از جامعه بایستی آن را تقبل کنند را مالیات بر مصرف میگویند. این اشخاص علاوه بر پرداخت قیمت کالا مجبور به پرداخت نرخ مالیات محصول نیز هستند. هر چه کالا بیشتری بخرید، بدیهی است؛ بایستی مالیات بیشتری پرداخت کنید. امروزه، اغلب مشتریان به جای تولید کنندگان و فروشندگان این مالیات را به دولت پرداخت میکنند.
مالیات بر مصرف و فروش کالا و خدمات دارای انواع مختلفی است؛ چرا که مشاغل در جامعه نامحدود هستند. انواع مالیات بر مصرف و فروش کالا و خدمات عبارتند از:
- مالیاتی که از خرید و فروش نوشابه های غیر الکلی دریافت می شود.
- مالیاتی که از خرید و فروش الکل طبی و صنعتی از تولید کنندگان و فروشندگان آن دریافت می شود.
- مالیاتی که از فروش سیگار از تولید کنندگان و فروشندگان آن دریافت می شود.
- مالیات که از خرید و فروش اتومبیل دریافت می شود.
- خرید و فروش خاویار نیز جزء این نوع از مالیات ها می باشد.
- مالیات حق اشتراک تلفن های خودکار و خدمات مخابرات بین المللی هم در زمره قوانین پرداخت مالیات قرار دارد.
چگونگی انجام امور مالیاتی
امروزه، انجام امور مالیاتی اصلا امری سخت و پردردسر نیست؛ لذا در عرصه پرداخت مالیات های مستقیم و غیر مستقیم موسسات خدماتی مختلفی فعالیت میکنند. به همین خاطر شما میتوانید در کوتاهترین زمان ممکن به پرداخت مالیات خود بپردازید.
برترین مجوعه خدماتی که در عرصه انجام امور مالیاتی فعالیت میکند؛ امین ارقام است. موسسه امین ارقام با بیش از چندین سال تجربه در عرصه امور مالی، توانسته نظر مشتریان زیادی را به خود جلب کند؛ لذا اکثر امور مالیاتی را با کمترین هزینه ها، درکوتاهترین زمان ممکن انجام میدهند. حتما بایستی برای انجام امور مالیاتی به مجموعههای خدماتی که در این عرصه فعال هستند، مراجعه کنید؛ تا هزینه ای که صرف انجام امور مالیاتی کردهاید، بیهوده نباشد.